Meetbaar Digitaal Transformeren.

AfterDigital.nl ondersteunt organisaties in hun digitale veranderingsproces.
Ons specialisme: Meetbaar Digitaal Transformeren van interne organisaties. Efficiënter en prettiger u taken uitvoeren. Dat is voor iedere medewerker van toegevoegde waarde. Met digitale middelen die u werk eenvoudiger en gemakkelijker maken.

 

“Welke communicatiemiddel past het best bij ons organisatie?”

 

Zet als organisatie passende digitale middelen in. Maak keuzes die aansluiten bij uw organisatie en bij de mensen die voor u werken. Dat is wat AfterDigital.nl faciliteert. We richten ons op het optimaliseren van uw interne organisatie.

 

AfterDigital.nl brengt technologie en business bijeen. We staan voor een juiste digitale focus. Samen met u bepalen we hoe we dit gaan bereiken. We krijgen scherp welke technologie ondersteunend kan zijn. En welke technologie niet relevant, of zelfs overbodig is. We betrekken medewerkers actief bij deze processen. Hiermee vergroten we de affiniteit van uw medewerkers bij hun digitale werkomgeving.

 

Digitaal Transformeren

Digitale transformatie is een proces waarin een organisatie continu afwegingen moet maken. Bij transformeren gaat het om de impact die digitale ontwikkelingen hebben op de mens, de organisatie of zelfs de maatschappij. Maar wat is voor uw organisatie inzetbaar en toepasbaar? AfterDigital.nl helpt u bij het maken van logische digitale keuzes. Digitalisering moet passen bij uw specifieke situatie. Nu én op de lange termijn.

 

“Ik hoor relaties zeggen dat ze met Office 365 en SharePoint veel efficiënter zijn gaan werken….. Maar ik weet niet of dat bij ons past?”

 

Organisatievraagstukken

Digitale transformatie is géén project. Digitaal Transformeren is een proces. Niet voor niks hebben we het ook wel over ‘digitaal evolueren’. Dit proces is opgebouwd uit vele losse digitale projecten. ‘Het geheel is meer dan de som der delen’. ‘ De volgende organisatievraagstukken komen regelmatig aan de orde >

 

“Kan ik door de inzet van digitale middelen effectiever vergaderen?”

 

Digitaal Transformeren gaat niet alleen over technologie. Het gaat ook over de cultuur die er leeft binnen de organisatie. Wat is de mindset van uw medewerkers? Een zeer belangrijk aspect om in beeld te hebben! Als duidelijk is hoe medewerkers staan tegenover digitalisering kan ook hierop actief gestuurd worden. Hiervoor maken we gebruik van de DiMIO-scan©. Deze scan brengt in beeld hoe uw medewerkers scoren op het gebied van digitale vaardigheden en -cultuur.

 

Van ‘Transformeren’ naar ‘Evolueren’

Transformeren is géén eendaagse actie. Transformeren is een proces waarin medewerkers participeren. Dus géén revolutie, maar wel evolutie. Kenmerkend voor de aanpak is ‘Think big, act small, learn fast’.

Wilt u ook succesvol transformeren? Dan bieden we u onze expertise aan.

  • Bepalen van de aanpak en strategie (Strategiedefinitie Planning)
  • Verbeteren van processen (Procesoptimalisatie)
  • Kennisdeling  en training.

 

Meetbaar transformeren

AfterDigital.nl heeft  meer dan twintig jaar  ervaring met digitalisering, organisatieverandering en leidinggeven. Deze ervaring delen we graag met u. Hiervoor hebben we onder andere de DIMIO-scan© ontwikkeld waarmee we de digitale rijpheid van een organisatie en medewerkers kunnen weergeven. Aan de hand van het resultaat van de scan kan het digitaal ontwikkelproces worden vormgegeven.

DiMIO staat voor: Digital Maturity of Internal Organisation. De DiMIO-scan© gebruiken we ook voor het monitoren van uw digitale ontwikkelproces.

 

Inzet van de Participatiecirkel

Een model dat wij inzetten om succesvol te transformeren is de ‘Participatiecirkel’. Dit model is ontwikkeld om stakeholderparticipatie te bevorderen. Digitale ontwikkelingen stoppen nooit. Het is een continuproces. Dit zie je ook terug in de oneindige vorm van dit model: een cirkel. De ‘Participatiecirkel’ helpt u om op een gestructureerde wijze succesvol te transformeren.  We leggen u graag uit wat dit precies inhoudt en hoe het voor u kan werken.

 

“Ik wil mijn medewerkers middelen geven om digitaal mee te werken, maar ik weet niet goed wat bij ons past.”

 

Waar moet ik beginnen?

Soms zitten we gewoon een beetje vast. We weten even niet meer óf we wel moeten transformeren en zo ja, waar te beginnen? Hoe nu verder? Schroom niet en bel ons gerust. We wisselen graag met u van gedachten. We zijn bereikbaar via 06 54 93 09 49.

 

Laagdrempelig kennismaken?

AfterDigital.nl organiseert regelmatig sessies over het onderwerp Digitaal transformeren. Aan de hand van cases wordt het transformatieproces uitgelegd. U leert van de ervaringen opgedaan in ander projecten. Aan het einde van de sessie heeft u inzicht in de valkkuilen en bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

After Digital.nl

Oorganisaties ondersteunen bij het tot stand komen van het Digitale Transformatieproces, is wat wij doen. After Digital.nl is actief op het snijvlak van business en ICT. Naast het gezamenlijk uitzetten en vaststellen van de veranderrichting kunt u op ons rekenen bij de realisatie.  Lees meer /Over After Digital over ons >