Veranderen is vooral ver’ik’ken. Het veranderproces

Veranderen is vooral ver’ik’ken. Het veranderproces

Veranderen is vooral ver’ik’ken

Deze week las ik een artikel over veranderprocessen. Bij ‘veranderen’ ligt niet zelden de nadruk op ‘anderen’. Hoe zorg je ervoor dat veranderprocessen succesvol door de mensen in je organisatie worden geaccepteerd en uiteindelijk gedragen?

 

Onze ervaring leert juist dat het niet ‘ ik’ken is maar wij. Wij mensen volgen graag. Hetgeen het experiment ‘ The third wave’ bevestigd. Leiders hebben een voorbeeldgedrag. Tot zover past het helemaal in dit artikel.

 

Niet ’ik’ken maar wij

Maar volgens mij speelt er nog iets anders. We gaan steeds mee op een andere manier werken. Steeds meer verantwoordelijkheid wordt neergelegd bij de medewerker. Maar ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zelfstandige professionals binnen de organisatie.
Bij die ontwikkelingen ontstaat er een hele andere wijze van hiërarchie. Daarbij hoort ook een andere vorm van leiderschap. Althans dat zou moeten.

 

Bij die ontwikkeling hoort het wij thuis en niet het ‘ik’ken. Althans dat is onze ervaring.

 

Veranderen is vooral ver’ik’ken